Wat moet u doen bij het overlijden van een dierbare?

Na het overlijden van een dierbare kunt u overmand worden door verdriet. U weet zich geen raad en u weet al helemaal niet wat u nu allemaal moet doen en regelen. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Als u een professionele uitvaartondernemer inschakelt, dan weet u zeker dat alles op de juiste manier geregeld wordt. U kunt ons dan ook dag en nacht bereiken in het geval van het overlijden van een dierbare.

Het is belangrijk dat u een arts inschakelt die een verklaring van overlijden kan afgeven. Deze heeft u nodig voor de aangifte van overlijden bij de gemeente. Zoek vervolgens alle gegevens bij elkaar die u kunt vinden, zoals gegevens van de uitvaartverzekering. Ook een testament of wilsbeschikking, indien aanwezig, kan u helpen bij het regelen van de uitvaart. Daarnaast dient u een akte van overlijden te hebben en is het verstandig om zo snel mogelijk rouwkaarten te versturen.

Uitvaartverzorging inschakelen

U hoeft niet alles zelf te regelen. Schakel direct een uitvaartverzorger in en u wordt bij elke stap begeleid. Zo weet u zeker dat u niets vergeet en dat alles goed geregeld wordt. Een uitvaart kan vele vormen hebben, wij helpen u bij het maken van de juiste keuzes. Wij proberen op te treden als verlengstuk van de overledene om, in goed overleg met u, een persoonlijk en waardig afscheid te creëren.

In Alkmaar en in de wijde omgeving van Alkmaar kunt u ons dag en nacht bereiken bij het overlijden van een dierbare. Wij begeleiden u in deze moeilijke tijd. U staat er niet alleen voor.