Crematie plechtigheid

Wanneer de overledene ervoor heeft gekozen om na zijn of haar overlijden te worden gecremeerd, kan Uitvaartverzorging Alkmaar u helpen met de regelzaken die komen kijken bij een crematie. U heeft net een dierbare verloren en u zult waarschijnlijk overmand zijn door emoties. In Alkmaar of omgeving staan onze uitvaartbegeleiders klaar om u te steunen in deze moeilijke periode. We helpen u om overal aan te denken en om de juiste keuzes te maken. Bij een uitvaart in Alkmaar of in de omgeving van Alkmaar kunt u rekenen op onze ondersteuning.

Hulp bij het regelen van een crematie

Bij een crematie moeten, net zoals bij een begrafenis, keuzes worden gemaakt over onder andere de kist, bloemstukken, muziek en tekst, de ceremonie, rouwvervoer etc. Maar een van de belangrijkste beslissingen die bij een crematie moet worden genomen, is toch wel wat er na de crematie gebeurt met de as van de overledene. Da de crematie blijft de as nog 30 dagen in het crematorium, waarna onze uitvaartverzorger deze in een mooie urn aan u komt overhandigen. Vervolgens heeft u als nabestaande diverse mogelijkheden. U kunt de urn met de as bij u thuis bewaren, of op een plaats die dierbaar was voor de overledene. De urn kan ook worden begraven of worden bijgezet in een speciale urnenmuur die op veel begraafplaatsen aanwezig is. U kunt ook kiezen om de as te verstrooien. Hiervoor zijn speciale strooivelden aangewezen. Als u een bijzondere bestemming voor de as wilt, kunt u ervoor kiezen om deze te verwerken in bijvoorbeeld een sieraad of een schilderij.

In Alkmaar vertellen wij u graag over de diverse mogelijkheden en helpen we u om een bestemming te vinden die past bij uw wensen en die van de overledene. Kunnen wij u helpen bij het regelen van een crematie in Alkmaar, of heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op.